Blog

Professioneel brandblusapparaat kopen? Ontdek hier de mogelijkheden!


Brandblusapparaat kopen, is het verplicht?

Ben je verplicht een brandblusapparaat te kopen voor in uw huis? Neen. Het is weliswaar aangeraden, maar enkel op openbare plaatsen is een blusapparaat echt verplicht. Denk maar aan een restaurant, concertzaal, winkels, appartementsgebouwen of bedrijven.

Idealiter plaats je één blusapparaat op ieder verdiep. Men spreekt dan van een blusser van 6 liter. Je kan altijd meerdere kleintjes plaatsen. De helft van de woningbranden ontstaan bijvoorbeeld in een keuken. Om die branden te beperken, voorzie je best volgende dingen in de buurt van je keuken:

  • Branddeken: een branddeken is geschikt voor kleine branden. Denk aan een vlam in de pan of een vuilbak die vuur vat.
  • Hittemelder: een hittemelder is meer aangeraden dan een rookmelder. Het risico met een rookmelder is dat deze ook kan afgaan tijdens het koken zonder echte reden.
  • Kleine brandblusser: dankzij een kleine brandblusser kan je snel overgaan tot het blussen van de brand. Brandend frietvet valt niet te redden met een branddeken, maar wel met een brandblusapparaat.

Verschillende soorten brandblussers

Er bestaan verschillende soorten brandblusapparaten. Dit zijn de voornaamste:

  • Poederblussers: de meest gekende en meest gebruikte apparaten zijn poederblussers. Het enige nadeel is dat ze heel wat schade kunnen nalaten. Heel wat elektrische apparaten zijn niet meer bruikbaar of beschadigd. Het poeder laat ook een zootje achter en moet met een speciale stofzuiger opgekuist worden. Toch is het een handig toestel om snel in te grijpen bij noodsituaties.
  • Schuimblussers: deze blussers bevatten naast water een schuimvormend middel. Dat middel begint enkel te werken wanneer het apparaat open is en er toegang is tot lucht. Het grote voordeel van deze soort is dat de apparaten een langere blusduur hebben dan een poederblusser.

Professionele brandblussers

Voor bedrijven zijn er ook andere opties zoals een volledige brandblusinstallatie. Neem zeker eens een kijkje bij Fire Pro om te zien welke voordelen deze industriële blusapparaten je kunnen bieden. Deze brandblussers zijn voornamelijk geschikt voor professioneel gebruik.

Professioneel brandblusapparaat kopen? Of meer weten over de installaties van Fire Pro?
Neem dan gerust vrijblijvend contact op en we helpen je graag verder.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors