Fabrieken

Brandbeveiliging voor cultureel erfgoed

Een grote bedreiging voor in de wereld nog aanwezige zeldzame erfgoed gebouwen, kunstvoorwerpen en andere kostbare voorwerpen is brand. Deze waardevolle gebouwen, kunstvoorwerpen of andere kostbare voorwerpen vragen om een beveiliging tegen brand. Dit is dan ook vaak de gemeenschappelijke factor die zei delen; het ontbreken van een automatische blusinstallatie. Onze expertise op gebied van brandpreventie, brandbeveiliging en branddetectiesystemen zijn uitermate geschikt om een beginnende brand bij de bron de bestrijden. Hiermee voorkomt u dat er waardevolle gebouwen, kunstvoorwerpen of andere kostbare voorwerpen verloren gaan. De blusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt door het feit dat het FirePro blusmiddel (condensed aerosol) absoluut niet schadelijk is voor de aanwezige voorwerpen. Ons blusmiddel (condensed aerosol) is onschadelijk voor mens, milieu en de aanwezige voorwerpen in de gebouwen.

Onschadelijk voor mens, apparatuur en milieu

De brandblusinstallaties van FirePro zijn zeer effectief en minimaliseren de gevolgschade. Dit komt doordat het FirePro blusmiddel, condensed aërosol, niet corrosief is. Traditionele blussystemen maken namelijk gebruik van blusmiddelen als water, droge chemicaliën en koolstofdioxide (CO2). Deze brengen een groot veiligheidsrisico met zich mee en brengen grote schade toe.

Gemakkelijk en duurzame blussystemen

De roestvrijstalen blussystemen van FirePro zijn robuust, betrouwbaar en zeer effectief. Ze zijn eenvoudig te installeren en minimaliseren de nevenschade die kan ontstaan na een brand. Een bijkomend voordeel is dat een FirePro blusinstallatie een vele malen betere investering is ten opzichte van traditionele blussystemen. Onze blusinstallaties zijn namelijk onderhoudsarm en hebben een levensduur van minimaal 15 jaar.

FirePro blusinstallaties bewijzen steeds weer de beste keuze te zijn voor brandbeveiliging en schadebeperkingen voor bedrijven. Een blusinstallatie van FirePro is de meest duurzame investering om uw medewerkers, apparatuur en milieu te beschermen.

FirePro producten in fabrieken

FP-1200
De FP-1200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is geschikt voor technische ruimten. U kunt hierbij denken aan: technisch cv, containers, magazijn, archief, relaiskasten, transformatorhuizen etc.
FP-3000
De FP-3000 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt voor ruimte beveiliging. U kunt hierbij denken aan: server ruimten, winkels, centrale controlekamers, archief, machinekamer etc.
FP-4200
De FP-4200 is een aerosol blussysteem welke zowel elektrisch als door middel van een bulb actuator kan worden geactiveerd. Dit type is uitermate geschikt om grotere ruimten te beveiligen. U kunt hierbij denken aan: technische ruimten, machinekamer, magazijn, loods, pompstraten etc.
Wilt u graag advies of brandbeveiliging op maat ? Offerte aanvragen